Novosti i informacije

07.07.2018

Aktivno ljeto Savjeta mladih

Savjet mladih grada Lepoglave održao je još jednu u nizu svojih sjednica. Najredovitiji sastanci jednog gradskog tijela samo potvrđuju tezu kako su mladi vrijedan resurs Lepoglave. I ovog su puta lepoglavski mladi bili puni ideja za što bolje aktivnosti za mlade.

Predsjednica Savjeta mladih Martina Lončarek ukratko je izvjestila prisutne o radu Savjeta mladih od zadnje sjednice, a u prezentaciji su sudjelovali i drugi članovi Savjeta mladih koji su svatko iz svoje odrađene aktivnosti imali priliku predstaviti svoj, ali i rad Savjeta mladih.

Osim posjeta školama i prezentaciji rada Savjeta mladih budućim naraštajima saziva lepoglavskog Savjeta mladih, članovi su također sudjelovali na brojnim edukacijama i drugim obukama kao i konferencijama na kojima su proširili mrežu poznanika i mogućih suradničkih organizacija u budućnosti.

Na sjednici je aktivno sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač tražeći zajedno s mladima najbolji način kako da se uspješno odrade preostale aktivnosti koje nam slijede od kojih svakako treba izdvojiti najveći festival za mlade u široj regiji, Jailhouse Festival.

Savjet mladih do kraja ljeta očekuje puno aktivnosti, a sve kreće s ovogodišnjim izdanjem inicijative „Idemo na PRC“ kojom se nastoji revitalizirati prostor na sportskom centru. Već spomenuti Jaihouse kreće u kolovozu, a krajem ljeta ide novi ciklus predstavljanja rada i konkretiziranje javnih politika koje će Savjet mladih zagovarati.

Pred lepoglavskim je mladim savjetnicima dosta intenzivno i radno ljeto.