Novosti i informacije

09.09.2011

Delegacija Festivala i Grada Lepoglave kod predsjednika Republike Ive Josipovića

Kako bi predsjednika Ivu Josipovića, ujedno i visokog pokrovitelja 15. međunarodnog festivala čipke, upoznali s priprema za početak i održavanje Festivala, u njegovom su ga uredu na Pantovčaku, 6. rujna, posjetila izaslanstva 15. međunarodnog festivala čipke i Grada Lepoglave. U izaslanstvo Grada, koja je tom prilikom Predsjednika upoznala s brojnim gradskim projektima i razvojnim programima, bili su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, njegov zamjenik Alojz Gredelj, predsjednik Gradskog vijeća Zorislav Rodek, dožupan Varaždinske županije Milan Pavleković, voditelj Projektno razvojnog ureda Emil Tkalec i v.d. pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Gordana Mošmondor. Ispred Festivala na Pantovčaku su boravili direktor Festivala Mirko Varović, stručna suradnica Festivala Tihana Petrović Leš, voditeljica Zadruge lepoglavske čipke Karmen Šoštarić, te potpredsjednica "Čipkarskog društva Danica Bresler" Gordana Vrtar.
Predsjedniku Josipoviću tom su prilikom uručeni prigodni pokloni te pozivnica za dolazak na 15. međunarodni festival čipke koji će se ove godine održavati od 22. do 25. rujna.
Uz zahvalu na darovima i pozivnici, predsjednik Josipović izvijestio je goste iz Lepoglave kako zbog istovremenog boravka u New Yorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda neće moći doći na Festival u Lepoglavu, ali da će ove godine svakako posjetiti Lepoglavu.