Novosti i informacije

07.12.2017

Dodijeljene gradske novčane potpore za 31 novorođeno dijete

Drugi puta u ovoj godini, na sam blagdan Svetog Nikole, Grad Lepoglava je svojim novorođenim građanima podijelio jednokratne novčane potpore. Potpore je, na svečanosti održanoj u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture, radosnim roditeljima uručio gradonačelnik Marijan Škvarić. Ne samo novčane potpore, roditeljima i djeci tradicionalno su uručeni i prigodni pokloni koje su primili iz ruku zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača.

Ukupno je dodijeljena 31 potpora za 31 novorođeno dijete i to u visini od 1.500 kuna za prvo, 2.000 za drugo te 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji. 

- Radostan sam što smo ovu svečanost iz gradske vijećnice morali preseliti u ovaj veći prostor budući da je više novorođenih nego prošli puta. Isto tako bio bih radostan kad bi novčani iznos namijenjen u proračun za isplatu jednokratnih novčanih potpora morali povećati – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić podsjetivši da je riječ o samo jednom vidu potpore kojom Grad Lepoglava pomaže djecu. Naime, Grad Lepoglava subvencionira pohađanje dječjeg vrtića, prehranu u školi, izvannastavne školske aktivnosti, putovanje učenika te stipendira studente s gradskog područja.

- Na brojne načine pružamo potporu našim najmlađima. Pratimo ih potporama od rođenja pa tijekom njihova obrazovanja. Želja nam je, u što ulažemo velike napore, omogućiti im da nakon završetka obrazovanja nađu posao upravo u Lepoglavi – poručio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Davanjem potpora djeci Grad Lepoglava potvrdio se kao Grad prijatelj djece. Status je to koji Grad Lepoglava od nedavno nosi s ponosom.