Novosti i informacije

20.04.2017

Edukacija za prijavu projekta TCDI na završni natječaj

Povodom pokretanja druge faze Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za "Podršku razvoju Centara kompetencija", u Varaždinu je, u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, održana edukacijska radionica na kojoj su predstavnici organizatora radionice prezentirali sadržaj natječajne dokumentacije, faze postupka dodjele bespovratnih sredstava te uvjete ugovora i sadržaja partnerskog sporazuma.

Među 34 projekata iz cijele Hrvatske odabrana za prijavu na navedeni Ograničeni poziv je i projekt Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava čiji su voditelj te savjetnica za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća – Damjan Županić i Maja Poje sudjelovali u njenom radu.
- Ulazimo u završnu fazu prijave projekta Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava na natječaj za dobivanje bespovratnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju. Do sad smo odradili veliki posao, a ulaskom u krug odabranih 34 projekata, potvrda je da smo taj posao odradili odlično. Preostaje nam još završna prijava. Ova radionica uvelike olakšava taj posao jer su kolege iz Ministarstva pojedinačno za svaki projekt upozorili na detalje na koje je potrebno skrenuti posebnu pažnju prilikom prijave projekta - istaknuo je Županić.

Prisutne je na početku radionice pozdravio župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je izrazio zadovoljstvo uvrštenjem projekta Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava na listu 34 projekata koji će konkurirati za sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u vezi s ciljem "Ulaganje u rast i radna mjesta".
- Iznimno mi je drago što se projekt Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava našao u krugu projekata koje su prijavile puno veće sredine od Grada Lepoglave. Projekt je vrijedan 90 milijuna kuna od kojih bi 85 posto bespovratnih sredstava trebalo stići iz europskih fondova, dok bi preostalih 15 posto trebao osigurati Grad Lepoglava uz potporu Varaždinske županije i ministarstava koja obuhvaćaju resore koji će biti pokriveni radom Centra - ministarstva gospodarstva, regionalnog razvoja, poljoprivrede i znanosti. Dokazali smo da imamo znanje i sposobnost osmisliti i dovesti jedan ovako vrijedan projekt, ne samo za grad, županiju i regiju već cijelu Hrvatsku, u tako visoku fazu realizacije te se nadam da će njegova vrijednost biti prepoznata i na završnoj razini – naglasio je župan Štromar.

- Nadamo se da će naš projekt biti odabran na završnom natječaju za dobivanje bespovratnih sredstava. Riječ je o projektu važnom ne samo za grad Lepoglavu, već i Varaždinsku županiju, širu regiju te Hrvatsku. Nadamo se i da će s tih razina, ako naš projekt dobije zeleno svjetlo na završnom natječaju, stići potrebna financijska potpora za njegovu realizaciju – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.