Novosti i informacije

31.10.2019

Grad Lepoglava se prisjetio svojih preminulih građana

Povodom blagdana Svih Svetih u Gradu Lepoglavi je odana počast preminulim građanima. Posebna je počast odana poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašističkog terora. Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave položili su vijence i upalili svijeće na Spomen groblju u Lepoglavi.

Vijenci su položeni i kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici. U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora te Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave, kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi, uz zvuke mirozova i molitvu koju je predvodio vlč. Andrija Kopjar, položen vijenac i upaljene svijeće u  spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Lepoglave. Ispred Grada Lepoglave vijenac je položio gradonačelnik Marijan Škvarić. 

Svijeće su za poginule branitelje upalili i članovi obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga. Vijenci su položeni i na spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Kamenici i Višnjici. Počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana i na njihovim posljednjim počivalištima. Gradonačelnik Škvarić je ovom prigodom poručio da su ovo dani kada se treba prisjetiti svih preminulih sugrađana, a posebice onih koji su  žrtvujući svoje živote, kako antifašisti tijekom 2. svjetskog rata tako i hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, doprinijeli stvaranju Hrvatske i boljeg sutra za sve buduće generacije.