Novosti i informacije

25.02.2015

Gradu Varaždinu zanimljiva iskustva Grada Lepoglave u provođenju programa radova za opće dobro


Brojni gradovi i općine pokazuju interes za iskustva Grada Lepoglave u provođenju različitih gradskih programa i projekata. Među njima je i Grad Varaždin, koji pokreće program radova za opće dobro, koji se u Lepoglavi uspješno provodi već više od pola godine. Lepoglavu su tako posjetili službenici Odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, kao i predstavnici dvije varaždinske komunalne tvrtke, kako bi iz prve ruke dobili informacije te se upoznali s iskustvima Grada Lepoglave u provođenju radova za opće dobro.
- Gosti iz Varaždina željeli su se uvjeriti kako korisnici socijalne pomoći na području Grada Lepoglave odrađuju svojih 30 do 90 sati rada za opće dobro. Stoga smo u razgovoru prošli kroz sve parametre ove mjere koju smo u Lepoglavi počeli provoditi još lani – istaknuo je zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač, koji je gostima iz Grada Varaždina predstavio način na koji Grad Lepoglava provodi ovaj program.
- Mi u Gradu Lepoglavi volimo dijeliti znanje, iskustvo, dobru praksu i savjete svima koji ih trebaju – zaključio je Kovač.