Novosti i informacije

03.07.2018

I ove godine prehrambeni paketi za naše sugrađane u potrebi

Nastavljajući konkretnu i proaktivnu socijalnu politiku, Grad Lepoglava u suradnji s matičnim Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec kreće u novi projekt kojim će se osigurati prehrambeni paketi za građane u riziku od siromaštva.

Potpisom ugovora od strane ministrice socijalne politike Nade Murganić, s provedbom je krenuo jednogodišnji projekt „Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku“ koji je financiran u okviru poziva ''Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II''. U spomenutom projektu lokalni je koordinator Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, dok je nositelj projekta za sjevernu Hrvatsku Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

Projekt je odobren ostvarivši maksimalni broj bodova, a njime će biti obuhvaćeni svi korisnici zajamčene minimalne naknade na području Lepoglave za koje će se osigurati podjela prehrambeno higijenskih paketa.

- Uvijek kažem kako se razvijenost lokalne zajednice može lako izmjeriti kvalitetom života najranjivijih građana u toj zajednici. Kako bi se upravo njima pomoglo, a samim time i našoj lokalnoj zajednici, Grad Lepoglava i ove će godine sudjelovati u ovom projektu nastavljajući pritom brigu za naše građane iznad uobičajenog standarda. Upravo nas dobra suradnja s nadležnim ustanovama socijalne skrbi kapacitira za ovakve pozitivne priče – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač dodavši pritom kako će Grad operativno pomoći Gradskom društvu Crvenog križa u logističkom dijelu projekta.