Novosti i informacije

16.12.2017

Konstituiran Savjet mladih grada Lepoglave

Gradsko vijeće grada Lepoglave na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo Rješenje o imenovanju novih članova Savjet mladih Grada Lepoglave. Nakon imenovanja, uslijedila je konstituirajuća sjednica 14. prosinca na kojoj su članovi lepoglavskog Savjeta mladih jednoglasno za predsjednicu izabrali Martinu Lončarek te Darija Mileca za zamjenika predsjednice.

Sjednicom je do izbora predsjednice predsjedavao Robert Dukarić, predsjednik Gradskog vijeća, a izborom Martine Lončarek za predsjednicu Savjeta mladih grada Lepoglave u novom mandatu otpočeo je rad novog saziva gradskog Savjeta mladih.

Predsjednica Lončarek za siječanj je najavila prvu radnu sjednicu na kojoj će članovi Savjeta mladih odlučiti o svojim predstavnicima u radnim tijelima Gradskog vijeća i Grada Lepoglave kako bi se nastavila njihova aktivna participacija u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou.

Sjednici je nazočio i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je uvodno pojasnio ulogu Savjeta mladih te pozvao na daljnju odličnu suradnju Grada i mladih.
- Mladi su savjest svakog društva i oni su u Lepoglavi sadašnjost, a ne budućnost i Grad će s njima na načelima participativnosti i supsidijarnosti voditi strukturirani dijalog tijekom čitavom mandata. Posla je puno, ali vjerujem da je ekipa dorasla svojoj odgovornoj ulozi kao aktivnih mladih koji su pokazali volju i uhvatili se u koštac sa stalnim i kontinuiranim radom koji je uvijek pod povećalom javnosti. Tu smo da pomognemo, a apeliram na sve mlade u Lepoglavi da ih koriste kao sredstvo komunikacije prema Gradu, ali i kao tijelo koje im može pomoći u ostvarivanju svojih potencijala i aspiracija – poručio je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Podsjetimo, u gradski su Savjet mladih izabrani Martina Lončarek (zamjenik Tomislav Lončarek) iz Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica, Nikolina Vrtar (zamjenica Valnea Štefanek) iz Odreda izviđača Lepoglava, Petar Cikač (zamjenik Martin Breški) iz neformalne skupine mladih, Dario Milec (zamjenik Renato Vuk) i Mihaela Špiljak (zamjenica Marijana Zver) iz Nezavisne udruge mladih, Josipa Držaić (zamjenica Barbara Vresk) iz HNS-a i Natalija Kuća (zamjenik Vinko Strupar) iz Foruma mladih SDP-a.