Novosti i informacije

03.10.2017

Lepoglava domaćin 12. natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije

U Lepoglavi je 1. listopada, u organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te uz potporu DVD-a Lepoglava i Vatrogasne zajednice grada Lepoglave, održano 12. natjecanje vatrogasno mladeži Varaždinske županije.

Natjecanje je okupilo oko 1300 pripadnika vatrogasne mladeži s cijelog područja Varaždinske županije, dok je ukupan broj sudionika natjecanja prelazio brojku od dvije tisuće.

Natjecanje se održavalo na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi, trajalo je tijekom cijelog dana, a završilo svečanim mimohodom sudionika natjecanja, proglašenjem najboljih i spuštanjem službene zastave natjecanja.

Ispred Grada Lepoglave, tijekom svečanosti zatvaranja, sudionike natjecanja pozdravio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač poručivši mladim vatrogascima, sudionicima natjecanja, da iako nisu svi osvojili prva mjesta da su samim time što su vatrogasci svi oni pobjednici.
- Izuzetno mi je drago što u Lepoglavi vidim ovoliko djece. Nadam se da ćete dugo, zajedno sa svojim kolegama vatrogascima koji stoje ovdje pored vas, pomagati svima nama kada će nam vaša pomoć biti potrebna – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Kovač uputivši i zahvalu brojnim volonterima koji su svojim radom pomogli organizaciju i provedbe natjecanja.

Nazočne je pozdravio i župan Varaždinske županije Radimir Čačić konstatirajući da je Varaždinska županija vodeća po mnogo čemu u Hrvatskoj pa tako i u vatrogastvu.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Nedjeljko Vukalović na kraju je natjecanja ocijenio da je natjecanje organizirano na visokoj razini.

Svečanosti zatvaranja 12. natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije nazočili su i zamjenik župana Tomislav Paljak, zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Ivica Labaš, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave Marijo Canjuga te pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zdravko Vrbanić.