Novosti i informacije

18.11.2017

MEMORIJALNI RECITAL VINKO ANDRIJANIĆ Učenici OŠ "Ante Starčević" Lepoglava odali počast Vukovaru i njegovim herojima

Osnovna škola „Ante Starčević“ bila je u sklopu aktivnosti Dana sjećanja na žrtvu Vukovara domaćin 3. recitala "Vinko Andrijanić". Riječ je o recitalu koji nosi ime jednog od vukovarskih branitelja, pripadnika 204. vukovarske brigade, ubijenog na Ovčari, a sahranjenog na groblju u Lepoglavi.

U spomen na poginule branitelje s područja grada Lepoglave, tijekom godine održava se niz manifestacija, a jedna od aktivnosti je i recital posvećen Vinku Andrijaniću koji su pripremili učenici i učitelji lepoglavske škole. Uz svijeće i s puno pijeteta učenici i učitelji recitacijama, pjesmom i glazbom odali su počast gradu heroju, civilnim žrtvama i hrabrim vukovarskim braniteljima.

- Ne smijemo nikad zaboraviti poginule branitelje, moramo čuvati spomen na njih i njihovu žrtvu što činimo i kroz ovaj recital kojim se prisjećamo i herojske obrane Vukovara. Hvala vam što ste ga priredili – zahvalio se učiteljima i učenicima lepoglavske škole Dražen Husnjak, predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Recital Vinko Andrijanić svake se godine održava u drugoj školi na području grada Lepoglave.