Novosti i informacije

29.11.2017

Mobilni informacijsko-preventivni centar u Lepoglavi

Među nizom preventivnih mjera koje policija provodi s ciljem smanjenja kriminaliteta važno mjesto zauzima i neposredan kontakt s građanima. Taj se kontakt najčešće ostvaruje kroz djelovanje kontakt policajca. Ovog je mjeseca policija pružila dodatne mogućnosti za kontakt policije i građana.

Naime, brojna mjesta u Varaždinskoj županiji obilazi mobilni informacijsko-preventivni centar, koji je boravio i u Lepoglavi. Riječ je o policijskom kombi vozilu u kojem građani, u neposrednom razgovoru s kontakt policajcima, mogu dobiti savjete i informacije vezane za sigurnost, ali i informirati policiju o problemima i upozoriti ih na događaje koji ugrožavaju sigurnost. Također, građani kontakt policajcima mogu postaviti pitanja vezana uz prometnu sigurnost.

- Ovu smo inicijativu pokrenuli na posljednjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta grada Lepoglave, a upravo zato kako bi građanima približili preventivne programe koje provodi MUP. Iako sigurnost građana nije ozbiljno ugrožena, zabrinjava porast prevara kojima su žrtve stariji građani uslijed raznih prodaja i ponuda raznih aparata zbog kojih puštaju nepoznate ljude u kuću. Osim starijih, jako je važno upoznati djecu i mlade oko problema i opasnosti koje nosi cyberbulling i vršnjačko nasilje te kako se aktivno boriti protiv toga - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.