Novosti i informacije

22.03.2020

Na području Grada Lepoglave provode se mjere strogog ograničavanja zadržavanja građana na ulicama i drugim javnim mjestima

Na području Grada Lepoglave započeo je provedba nadzora zadržavanja građana na ulicama i drugim javnim mjestima. Riječ je o još jednoj mjeri donesenoj od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite, a koja ima za cilj sprečavanje širenja koronavirusa.
Uz policiju, na provedbi mjere nadzora na području Grada Lepoglave gradski Stožer civilne zaštite angažirao je i ovlastio vatrogasce iz triju dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na gradskom području ( DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice i DVD-a Višnjice) te članove HGSS-a.
Uvedene su cjelodnevne ophodnje i nadzor ulica te javnih površina kao i pravnih subjekata uz provjeru pridržavanja mjera odredbi iz Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te da li se građani pridržavaju Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te dječjim igralištima.
U okviru provedbe navedene mjera dio javnih površina na kojima je zabranjeno okupljanje obilježeno je trakama upozorenja. Trake zabrana dolaska, kretanja i zadržavanja postavljene su i na prilazima planina, planinarskim stazama i planinarskim domovima.
Nad onima kod kojih će biti utvrđeno da ne poštuju propisano provodit će se restriktivne mjere.