Novosti i informacije

09.06.2018

Nevrijeme prouzročilo štete i stvorilo brojne probleme

U petak navečer, 8. lipnja nevrijeme praćeno obilnom kišom i vjetrom, a na pojedinim područjima i tučom, pogodilo je cijelo područje Grada Lepoglave.

Obilna kiša stvorila je vodene bujice koje su na prometnice nanosile velike količine pijeska, šljunka i kamenja tako da se pojedine prometnice nije moglo prometovati te su morale biti zatvorene. Na pojedinim gradskim područjima poplavljene su obiteljske kuće pa su intervenirati vatrogasci. Vatrogasci su intervenirali i prilikom uklanjanja srušenih stabala. Intervenirale su i komunalne službe koje saniraju štete na komunalnoj infrastrukturi, prije svega prometnicama koje čiste od nanosa kako bi se njima ponovno moglo prometovati. Na pojedinim gradskim područjima pojavila su se i manja klizišta.

Stradala područja obišao je gradonačelnik Marijan Škvarić.
- Na žalost, sve češće pogađaju nas nevremena koja pričinjavaju štete kako na imovini građana tako i na gradskoj komunalnoj infrastrukturi. Vatrogasci i komunalne službe reagirale su pravodobno te im na tome, kao i na onome što i dalje čine na otklanjanju posljedica nevremena, zahvaljujem. Prioritet nam je, kod otklanjanja posljedica nevremena, omogućiti građanima nesmetano korištenje komunalne infrastrukture odnosno omogućiti im nesmetano obavljanje svakodnevnih aktivnosti – istaknuo je prilikom obilaska terena gradonačelnik Marijan Škvarić.