Novosti i informacije

13.05.2017

Nova podjela paketa socijalno ugroženim građanima

Drugi puta u ovoj godini 136 socijalno ugroženih građana s područja grada Lepoglave primili su prehrambeno – higijenske pakete koji su na njihove adrese stigli zahvaljujući projektu "Ublažavanje siromaštva za pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama", financiranom sredstvima iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, a u njega je, zajedno sa županijskim Crvenim križom i Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec kao regionalnim projektnim partnerima, uključen i Grad Lepoglava.

Pomoć koja na adrese građana stiže zahvaljujući navedenom projektu dio je pomoći na koju tijekom godine mogu računati upravo građani lošeg imovinskog statusa.
- Grad Lepoglava proaktivnom socijalnom politikom osigurava dodatnu pomoć za one koji od Grada tu pomoć zatraže. Za jednokratne novčane pomoći Grad izdvaja 175.000 proračunskih kuna, no taj se iznos mijenja ovisno o pristiglim zahtjevima i potrebi financiranja drugih potreba građana iz kategorije socijalno ugroženih – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač dodajući da je zahvaljujući suradnji Grada s Crvenim križom i Centrom za socijalnu skrb te u okviru te suradnje ponuđenim drugačijim oblicima pomoći, smanjen broj onih koji pomoć traže direktno od Grada.

I ovog su se puta u provedbu projekta na samom terenu uključili vatrogasci iz triju gradskih dobrovoljnih vatrogasnih društava dostavljajući građanima dodijeljene im pakete. Učinit će to i tijekom srpnja kada je u planu i treća podjela prehrambeno-higijenskih paketa.

- Željeli bismo da se ovaj projekt nastavi jer kad jednom pomognete ljudima oni se vežu za vas, ali i vi za njih te im želite pomoći. S prestankom provedbe ovakvih projekata nastaje i problem kako pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna – zaključio je Kovač.