Novosti i informacije

15.05.2020

Obavijest komunalnog redarstva

Obzirom na aktualne proljetne radove na poljoprivrednim površinama, okućnicama i vinogradima, podsjećaju se vlasnici i posjednici nekretnina i zemljišta na području grada Lepoglave na obvezu redovitog uređivanja  (čišćenja, malčiranja) svojih površina kako iste ne bi obrasle trnjem, korovom, raslinjem, šikarom, visokom travom ili ambrozijom te time onemogućile ili smanjile poljoprivrednu proizvodnju, odnosno ugrozile sigurnost i zdravlje ljudi kao i sigurno odvijanje prometa na prometnicama.

Skrećemo pozornost vlasnicima i posjednicima  da prilikom obrade svojih poljoprivrednih površina  ne spaljuju  biljne ostatke obzirom na učestalost izazivanja požara te nastanka materijalnih šteta većeg opsega. Posebno se upozoravaju vlasnici, odnosno posjednici zemljišta koje graniči s nerazvrstanim cestama da uklone drveće, grane, grmlje ili druge predmete koji prelaze na cestovno zemljište  radi osiguranja preglednosti i sigurnosti odvijanja prometa na nerazvrstanim cestama.

Mole se građani da se pridržavaju navedenih odredbi radi izbjegavanja izricanja propisanih novčanih kazni te upozoravamo da će se nadzor nad provedbom odluka obavljati tokom cijele godine. 

Za sve informacije vezano za navedenu problematiku možete se obratiti komunalnom redarstvu Grada Lepoglave u uredovno vrijeme od 7-15 sati  na brojeve telefona 042 770 413 ili mob. 099 2770 413.

 

Komunalno redarstvo
Grada Lepoglave

OBAVIJEST (.pdf)