Novosti i informacije

28.05.2017

Obilježavanje Dana OS RH u Lepoglavi 28.svibnja

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i ove će godine, zahvaljujući udruzi Branitelji Hrvatske Lepoglava, biti obilježen u Lepoglavi.

U nedjelju, 28. svibnja udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava organizira obilježavanje Dana oružanih snaga te ujedno i Dan otvorenih vrata Udruge. Za taj su dan priredili brojna zanimljiva događanja koja će se većinom održavati u Gradskom parku kod Doma kulture u Lepoglavi.

Program počinje u 8 sati, u lepoglavskoj župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, misom zadušnicom za sve poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te za sve pripadnike OS RH.Potom će, u 9.30 sati, kod centralnog križa na gradskom groblju u Lepoglavi biti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje s područja grada Lepoglave.

Program u Gradskom parku počinje u 10 sati od kada će se moći razgledati izložba ratnih fotografija Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Varaždin, zatim vojna oprema među kojom se izdvaja specijalno oklopno vozilo MRAP, predstavljene će biti današnje Oružane snage te mogućnost vojnog školovanja i zapošljavanja u Oružanim snagama. U okviru programa, udruga P.A.S. Lepoglava će sa srodnim klubovima koji se bave paintball, airsoft i survival aktivnostima, održati prezentacije i aktivnosti iz djelokruga svog djelovanja.

U 12 će se sati započeti s podjelom vojničkog graha svim gostima i sudionicima manifestacije te druženjem.

Manifestaciji će uz branitelje, članove obitelji poginulih branitelja i građane, nazočiti i predstavnici Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja te Grada Lepoglave.