Novosti i informacije

12.08.2017

Odana počast poginulim braniteljima iz Lepoglavske Vesi

U spomen na četvoricu poginulih branitelja s područja Lepoglavske Vesi - Dragutina Naglaša, Dragutina Godinića, Josipa Štefanca i Marijana Matišića, u navedenom je naselju, kod tamošnje kapele, održana misa zadušnica nakon koje je počast četvorici hrvatskih vitezova odana na gradskom groblju u Lepoglavi. 

Počast je odana kod spomen križa gdje je, uz molitvu i minutu šutnje, položen vijenac i upaljene svijeće. Učinili su to članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanstva Grada Lepoglave i Gradskog vijeća predvođena zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačem i Robertom Dukarićem, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, članovi braniteljskih udruga – udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, UDVDR-a Ivanec, UDVDR-a Maruševec, HVIDRA-e Ivanec, Udruge pripadnika 104. brigade ZNG HV-a, Hrvatskog časničkog zbora i policije te predstavnici organizatora.

Nakon toga organizirano je druženje svih okupljenih. Tom se prilikom nazočnima obratio predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak koji je istaknuo važnost organizacije ovakvih događanja i čuvanja sjećanja na poginule hrvatske branitelje.
- Danas se prisjećamo četvorice hrvatskih vitezova iz Lepoglavske Vesi, ali ne smijem nikad zaboraviti ni svih 12 poginulih branitelja s područja grada Lepoglave kao ni 8000 hrvatskih mladića koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote braneći i oslobađajući Hrvatsku – poručio je okupljenima državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop dok je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač istaknuo kako je važno da na ovakva događanja dolaze mladi koji će čuvati i prenositi sjećanje na poginule hrvatske vitezove. Dodao je i da će Grad Lepoglava i nadalje biti pokrovitelj aktivnosti kojima se čuva sjećanje na hrvatske branitelje.

U okviru programa sjećanja na poginule hrvatske branitelje iz Lepoglavske Vesi trebao se odigrati memorijalni malonogometni turnir koji je odgođen zbog lošeg vremena.