Novosti i informacije

01.06.2020

Održana Skupština KUD-a Lepoglavski pušlek

- Hvala vam što sudjelujete na gradskim manifestacijama, čuvate tradiciju i običaje lepoglavskog kraja te promovirate naš grad. U svemu tome prati vas Grad Lepoglava što je učinio i ove godine podupirući, kao i prijašnjih godina, vaše projekte i programe – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić na Skupštini KUD-a Lepoglavski pušlek održanoj 29. svibnja. Najavio je tom prigodom inicijativu za suradnjom svih udruga u kulturi koje djeluju na gradskom području koja bi rezultirala zajedničkim nastupima, ali i zajedničkim prijavama projekta na natječaje koji će se u budućnosti raspisivati. Najavio je i rješavanje problema nedostatka prostora za djelovanje KUD-a. Kao rješenje je predložio prostor bivšeg župnog ureda u kojem je trenutno izmješten Dječji vrtića Lepoglava, za koji će Grad Lepoglava tražiti Varaždinsku biskupiju da ga ustupi na korištenje lepoglavskim udrugama u kulturi.

Skupštini je nazočio i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je također je pohvalio rad KUDa. Poručio im je da se trude i rade i dalje te da ne odustaju. Kao načelnik gradskog Stožera civilne zaštite zahvalio im je na odgovornom ponašanju tijekom krize izazvane virusom COVID-19. 

Na Skupštini je predsjednica KUD-a Lepoglavski pušlek Štefica Bizek podnijela izvješće o radu nabrojivši 40 aktivnosti koje je KUD proveo u 2019. godini zahvalivši pri tom Gradu Lepoglavi na potpori koju im pruža.
Što se aktivnosti za ovu godinu tiče, istaknula je da ih je nezahvalno planirati zbog neizvjesnosti izazvane epidemiološkom situacijom koja je poremetila sve planove i zbog koje su otkazane brojne manifestacije i događanja na kojima su trebali nastupiti i članovi KUD-a.