Novosti i informacije

19.05.2017

Olimpijski festival dječjih vrtića po prvi puta u Lepoglavi

I ove će se godine, pod geslom "I ja ću biti olimpijac", diljem Hrvatske održati Olimpijski festival dječjih vrtića. Riječ je festivalu koji se, u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, održava po 16. puta zaredom i koji će, u brojnim gradovima i općinama, u kojma će se održati, okupiti oko 15.000 vrtićkih mališana.

Organizaciji Festivala pridružila se i Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave tako da će se ove godine festival  po prvi puta održati  i u Lepoglavi.

U petak, 19. svibnja u gradskom će se parku u Lepoglavi okupiti mališani iz pet dječjih vrtića (Lepoglave, DV "Runolist" Žarovnica, DV "Bambi" Sračinec, DV "Zeko" Cestica i DV Videm Slovenija) te se u olimpijskom duhu nadmetati u trčanju, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj i malom nogometu.

Festival počinje u 17.00 sati mimohodom svih sudionika i ceremonijalnim otvaranjem s podizanjem zastave HOO-a, paljenjem olimpijske vatre te polaganjem olimpijske prisege.

Nakon otvaranja, uslijedit će natjecanja koja će trajati do 18:30 sati kad kreće podjela nagrada i diploma. U 19:00 sati na programu je svečanost zatvaranja sa spuštanjem olimpijske zastave i gašenjem olimpijske vatre.