Novosti i informacije

05.04.2018

Otvoren natječaj LAG-a Sjeverozapad za operaciju 6.3. Programa ruralnog razvoja

Nakon što je u srijedu, 4. travnja, u županijskoj palači održana posljednja u nizu radionica Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, na kojima je detaljno predstavljena operacija 6.3. Programa ruralnog razvoja, od četvrtka, 5. travnja, zainteresirani prijavitelji svoje projekte mogu prijaviti na ovaj natječaj i dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 115 tisuća kuna. 

Na radionici u Varaždinu predstavljen je natječaj za tip operacije 6.3., koji je namijenjen malim obiteljskim gospodarstvima ekonomske veličine od 2.000 do 7.999 eura, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, uvjeti natječaja te kriteriji za odabir projekata.
- Za provedbu ovog natječaja LAG planira našim malim poljoprivrednim proizvođačima dodijeliti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 2 milijuna 559 tisuća i 900 kuna, što je višestruko više od subvencija koje je za poticanje poljoprivredne proizvodnje primjerice, namijenila Varaždinska županija. Pozivam naše poljoprivredne proizvođače da iskoriste ova sredstva namijenjena za modernizaciju i unapređenje procesa rada i poslovanja, odnosno za povećanje proizvodnih kapaciteta na njihovim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima - istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

Prijave za ovaj natječaj LAG Sjeverozapad će primati od 5. travnja do 7. svibnja, a prijavitelji svoju prijavu moraju dostaviti u zatvorenoj omotnici isključivo preporučenom poštom na adresu: LAG Sjeverozapad, Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava.

NATJEČAJ