Novosti i informacije

03.12.2017

Paljenjem prve adventske svijeće i izložbom malih životinja počelo obilježavanje Dana grada Lepoglave

- Palimo prvu adventsku svijeću, Svijeću proroka i Svijeću nade. Ovo slabašno svjetlo znak je naše čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva sve većom. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti u zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv koji je Bog podario svakom čovjeku, da živimo život ljubavi koju nam je Isus Krist darovao. Ovo je svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova. Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili blagoslovni trag u nama. Ta nam iskustva pomažu da uklanjamo tamu iz svoga života i budemo blagoslov drugima – rekao je mons. Andrija Kišiček prigodom paljenja prve adventske svijeće na adventskom vijencu u parku pored zgrade gradske uprave u Lepoglavi. Čin je to kojim je započelo adventsko vrijeme u Lepoglavi.

- Ovo adventsko svjetlo palimo u blizini zgrade gradske uprave kao znak nade za boljim sutra svih naših građana – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom paljenja prve adventske svijeće koju su uz njegovu pomoć upalile prisutne djevojčice.

Paljenje prve adventske svijeće dio je programa obilježavanja Dana grada Lepoglave koji je počeo dan ranije izložbom malih životinja. Izložbu je u holu OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave organizirala domaća Udruga ljubitelja malih životinja osiguravši za najmlađe posjetitelje besplatan ulaz. Na izložbi je 35 izlagača predstavilo 96 golubova, 39 kunića, 67 komada peradi i 39 malih ptica. Najbolji su primjerci nagrađeni titulama šampiona.