Novosti i informacije

18.06.2017

Potvrđen nastavak 30-godišnje suradnje DVD-a Lepoglave i PGD-a Tržec

30 godina nakon bratimljenja DVD-a Lepoglave i PGD-a Tržec, u Lepoglavi su se okupili članovi navedenih dvaju društva koji su potpisivanjem 'Obnovljene povelje o bratimljenju' još jednom potvrdili svoju tri desetljeća dugu uspješnu suradnju. Učinili su to na svečanoj sjednici kojoj su nazočili gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač, načelnik općine Videm Friderik Bračić, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Videm Janez Merc, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonko Videc i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Lepoglave Mario Canjuga.

Predsjednici vatrogasnih društava Lepoglava i Tržec – Damir Funda i Matej Bezak podsjetili su na 1987. godinu kada je na temelju dobre suradnje i prijateljstva potpisana Povelja o bratimljenju istaknuvši kako ni državna granica nije razdvojila vatrogasce iz Lepoglave i Tržeca čija je suradnja prerasla u neraskidiv prijateljskih odnos.

Zadovoljstvo odličnom suradnju dvaju društava izrazili su gradonačelnik Marijan Škvarić i načelnik Friderik Bračić istaknuvši kako vatrogasci imaju isti cilj, a to je zaštita ljudi i njihove imovine. Spomenuli su i odličnu suradnju Grada Lepoglave i Općine Videm na drugim poljima zajedničkog djelovanja. Čestitke za tri desetljeća duge uspješne suradnje članovima DVD-a Lepoglava i PGD-a Tržec uputili su i drugi uzvanici.

Ovom su prigodom podijeljene priznanja pojedincima zaslužnima za uspostavu i njegovanje suradnje. Posebno priznanje za uspješnu suradnju Vatrogasne zajednice Slovenije dodijeljeno je zapovjedniku DVD-a Lepoglava Zoranu Horvatu.

Za boravka u Lepoglavi gostima iz Slovenije, nakon svečane sjednice, predstavljene su lepoglavske znamenitosti.