Novosti i informacije

09.10.2018

Povodom Dana neovisnosti odana počast poginulim braniteljima

Povodom Dana neovisnosti, izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem i njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačom članovi Gradskog vijeća na čelu s predsjednikom Robertom Dukarićem te članovi gradskih mjesnih odbora, obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, odali su počast poginulim braniteljima s područja grada Lepoglave.

8. listopada 1991. godine Hrvatski je sabor donio odluku o raskidanju svih veza s Jugoslavijom. Nakon toga na Hrvatsku je izvršena bešćutna agresija kojoj su se suprotstavili hrabri branitelji od koji su mnogi za Hrvatsku dali ono najvrednije što su imali – svoje živote. Među njima je i 12 branitelja s područja grada Lepoglave kojima, kao i svima palima za Hrvatsku, odajemo počast i upućujemo zahvalu za žrtvu utkanu u temelj neovisne Hrvatske – naglasio je gradonačelnik Škvarić prilikom polaganja vijenca kod spomen obilježja poginulim braniteljima na gradskom groblju u Lepoglavi. 

Prisutnim se obratio i predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak naglasivši važnost ovakvih komemoracija i stalnog prisjećanja na one koji su dali najviše za neovisnost Hrvatske.

Uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, počast je poginulim braniteljima odana minutom šutnje i molitvom koju je predvodio župni vikar Branko Horvat.