Novosti i informacije

06.10.2017

Povodom Dana učitelja posjeta gradskim obrazovnim ustanovama

Gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač posjetili su osnovne škole na području grada Lepoglave kao bi osobno učiteljima čestitali Dan učitelja koji se obilježava 5. listopada.

- Koliko je zahtjevan rad kirurga koji operiraju srca toliko je zahtjevan i vaš rad jer vi ste ti koji morate doprijeti do srca svakog učenika – poručio je učiteljima u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi gradonačelnik Škvarić čestitajući im njihov dan. Istaknuo je pri tom da su učitelji i njihov rad zalog svijetle budućnosti grada s obzirom na to da su oni ti koji generacijama mladih prenose znanje koje će mladi sutra utkati u razvoj grada Lepoglave.

Dan učitelja ispred Grada Lepoglave učiteljima u osnovnim školama u Kamenici i Višnjici te u područnoj školi u Žarovnici , ali i dječjim vrtićima u Žarovnici i Lepoglavi čestitao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač zahvalivši im se na svemu što kroz svoj rad čine.
- U Japanu se svi klanjaju caru, a car se jedino klanja učiteljima – podsjetio je na japansku izreku zamjenik gradonačelnika Kovač ističući važnost učitelja u odgoju i obrazovanju djece i razvoju društva.

Gradonačelnik i njegov zamjenik porazgovarali su ovom prigodom s učiteljima koji su istaknuli da je učiteljski poziv više od posla i predstavlja im životni poziv i krajnju radost.