Novosti i informacije

07.11.2019

Pripremajući 24. Međunarodni festival čipke organizatori se sastali s veleposlanicom Republike Bugarske

Izaslanstvo Međunarodnog festivala čipke predvođeno gradonačelnikom Grada Lepoglave Marijanom Škvarićem boravilo je u veleposlanstvu Republike Bugarske u Zagrebu gdje se sastalo s bugarskom veleposlanicom Nj.E. gđom. Genkom Vasilevom Georgievom.

Povod susretu pripreme su za organizaciju 24. Međunarodnog festivala čipke koji će se u Lepoglavi održati u rujnu 2020. godine.
Želja je organizatora da zemlja partner 24. Međunarodnog festivala čipke bude upravo Bugarska, a što je ovom prigodom predstavljeno domaćinima sastanka na kojem su uz gradonačelnika Škvarića sudjelovali i predsjednik Ekomuzeja Lepoglava Dejan Bjelivuk, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak i članica organizacijskog odbora Snježana Varović.

Uz želju da zemlja partner bude upravo Bugarska, lepoglavsko je izaslanstvo bugarskoj veleposlanici i njenim suradnicima predstavilo Međunarodni festival čipke, njegovu povijest, značaj, međunarodni karakter i kvalitetu. Pri tom su istaknuli i odličnu višegodišnju suradnju s izlagačima iz Bugarske. Razgovaralo se i o drugim mogućnostima kulturne suradnje.

- Nakon uspješno organiziranog 23. Međunarodnog festivala čipke uvelike smo započeli s pripremama za nadolazeći. Veliki značaj pri tom dajemo izboru zemlje partnera. Najčešće su to zemlje s kojima nas na neki način povezuju prekrasne niti čipke, a Bugarska je jedna od njih. Vjerujemo da bi Bugarska bila odličan partner koji bi dodatno oplemenio naš Festival – istaknuo je gradonačelnik Škvarić. Već ranije odlučeno je da će tema 24. Međunarodnog festivala čipke biti "Čipka i umjetnost".