Novosti i informacije

10.10.2018

Priredbom obilježen Dan starijih osoba

Obilježavajući Međunarodni dan starijih osoba te želeći i ukazati na međugeneracijsku povezanost starijih i mlađih, Udruga umirovljenika Lepoglava je, uz pokroviteljstvo Grada Lepoglave te u suorganizaciji s dječjim vrtićima i osnovnim školama s gradskog područja, organizirala priredbu "Mladi starijima – stariji mladima".

Vrtićki mališani iz dječjih vrtića Lepoglava i "Runolist" iz Žarovnice te osnovnoškolci iz osnovnih škola iz Lepoglave i Kamenice starije su darivali pjesmom, plesom, recitacijama i igrokazom, dok su stariji mladima pokazali koliko ih vole pjevajući im i recitirajući stihove pjesama.

- Protekli smo tjedan imali super simboliku - Dječji tjedan u Tjednu starijih osoba povezani u Tjednu cjeloživotnog učenja. I baš je nekako ova večerašnja priredba savršena kompilacija te simbolike. Naši stariji sugrađani ne žele da ih se isključi iz društva, već da društvo i njihove obitelji iskoriste njihove umne i fizičke sposobnosti te akumulirano životno iskustvo i znanje. Ova priredba samo potvrđuje ta njihova nastojanja, ali i razvijaju osjećaj da baka i djed nisu samo tu da nam budu „pazitelji i čuvari“ već i stalna podrška, ali i da su to ljudi koji su puno dali u životu i kojima vrijedi iskazati zahvalnost. Uvjeren sam kako im ovaj dječji smijeh i ugoda same priredbe spušta koju godinu 's pleća' - poručio je okupljenima na početku priredbe zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač te ispred Grada Lepoglave Udruzi umirovljenika Lepoglava uručio gradski poklon – prijenosno računalo.

Na vrijednom se daru Gradu Lepoglavi zahvalila predsjednica Udruge umirovljenika Lepoglava, Miljenka Varović istaknuvši dobru suradnju Grada i Udruge umirovljenika koja će darovani laptop koristiti za pisanje novih projekata i programa koji za cilj imaju povećanje kvalitete osoba starije životne dobi.