Novosti i informacije

26.02.2018

Reflektori na igralištima u Gečkovcu i Viletincu priključeni na niskonaponsku mrežu

U skladu s ugovorom o realizaciji projekta postavljanja rasvjete na igralištima u Lepoglavskoj Vesi i Viletincu, ovih je dana Hrvatska Elektroprivreda odradila svoj dio ugovornih obaveza i rasvjetna tijela na navedenim igralištima spojila na niskonaponsku mrežu.

Time su stvoreni uvjeti za korištenje igrališta u večernjim i noćnim satima, no s obzirom na vremenske uvjete mještani s navedenih područja još će malo pričekati kako bi ih koristili za rekreaciju i druženje.

Podsjećamo, Grad Lepoglava je temeljem zahtjeva građana mjesnih odbora na čijem se području navedena igrališta nalaze, na igralištima postavio reflektore, no zbog problema koje je Hrvatska Elektroprivreda imala s nabavom kablova, nije bila odmah u mogućnosti, iako je Grad Lepoglava izvršio sve svoje financijske obaveze, priključiti reflektore na niskonaponsku mrežu. Učinjeno je to ovih dana.
- Zadovoljan sam, a vjerujem da su zadovoljni i građani koji žive u naseljima na čijem smo području izgradili igrališta, a sada na njima i postavili rasvjetu, moći ta igrališta koristiti praktički 24 sata dnevno. Nastavka je to plana da u svim gradskim naseljima stvorimo uvjete za bavljenje rekreacijom i mjesta gdje će se građani okupljati i družiti. Važan je to segment u podizanju kvalitete življenja odnosno životnog standarda naših građana. Na žalost, morali smo malo pričekati da se stvore uvjeti za priključenje rasvjete na navedenim igralištima, a na što nismo mogli utjecati. Sad je i to riješeno – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.
Uz igrališta u Gečkovcu i Viletincu, na niskonaponsku će se mrežu priključiti i rasvjeta postavljena na igralištu u Čretu za što se također čekalo da Hrvatska Elektroprivreda nabavi potrebne kablove kako bi to, prema ugovornoj obavezi, mogla učiniti.
Inače, za potrebe priključenja rasvjete na igralištima u Gečkovcu i Viletincu izvršena je,rekonstrukcija dijela niskonaponske mreže u navedenim naseljima.