Novosti i informacije

19.04.2017

S Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU potpisani ugovori o sufinanciranju

Grad Lepoglava je s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisao četiri ugovora kojima je osigurao sufinanciranje projekta širenja energetski učinkovite javne rasvjete, izradu projektne dokumentacije uređenja cestovnog prilaza Poduzetničkoj zoni Lepoglava te sanacije klizišta. Riječ je ugovorima zajedničke vrijednosti oko 355.750,00 kuna.

- Svaka potpora našim projektima dobro je došla budući da će koristiti kontinuiranom razvoju grada Lepoglave od čega ova gradska vlast ne odustaje. Potpore su nam važne zbog činjenice da smo uslijed zakonskih promjena ostali bez gotovo polovice izvornih proračunskih prihoda sredstava što je u pitanje dovelo provedbu razvojnih projekata i programa. No, moram istaknuti da je i ova potpora manja od tražene i da potpore koje su nam dosad, zahvaljujući prije svega našim jasno definiranim i pripremljenim projektima i programima, dodijeljene s državne razine premale u odnosu na sredstva bez kojih smo ostali primjenom novih zakonskih propisa – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ugovori koje je gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odnose se na zajedničko financiranje kapitalnih projekata od interesa za razvoj jedinica lokalne samouprave na brdsko – planinskom području sredstvima Fonda za razvoj brdsko – planinskih područja.

Potpisan je tako ugovor o financiranju izrade idejnog rješenja i glavnog projekta rekonstrukcije raskrižja na državnoj cesti D-35 kod ulaza u Poduzetničku zonu u Lepoglavi u iznosu od 61.500 kuna. I drugi je ugovor vezan za razvoj Poduzetničke zone i stvaranja uvjeta za nastavak gospodarskih ulaganja na gradskom području. Riječ je o ugovoru o sufinanciranju izrade idejnog rješenja i glavnog projekta prometnice, te pripadajuće komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni vrijednom 68.625 kuna.

Potpisan je i ugovor vrijedan 75.625 kuna koji se odnosi na izradu glavnih i izvedbenih projekata sanacije cestovnih klizišta na dijelu nerazvrstane ceste Žarovnica – Galovići u naselju Žarovnica te na dijelu nerazvrstane ceste Ves Višnjička – odvojak 1 u naselju Gornja Višnjica.

Uz navedena tri ugovora potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta širenja energetski učinkovite javne rasvjete. Vrijednost ugovora penje se do 150.000 kuna koji će se, s već ranije dobivenih 90.000 kuna od Ministarstva graditeljstva, koristiti za širenje energetski učinkovite javne rasvjete
- Nastavak je ovo projekta postavljanja energetski učinkovite javne rasvjete na cijelom gradskom području. Nakon što smo već ranije postavili više od 900 energetski učinkovitih rasvjetnih tijela nastavljamo s njihovim postavljanjem na području Kamenice i Crkovca. Kad se obnovi niskonaponska mreža s novim trafostanicama na području Višnjice, a što Elektra planira učiniti nakon što provede postupak javne nabave koji je u tijeku, projekt postavljanja učinkovite javne rasvjete nastavit će se i na tom području – poručio je gradonačelnik Škvarić.