Novosti i informacije

16.07.2017

Sadržajno bogat program Lepoglavskih dana u subotu obilježilo natjecanje u pripremi kotlovine

Čak 19 ekipa iz Varaždinske, Zagrebačke, Međimurske i Virovitičko-podravske županije natjecalo se na natjecanju u pripremanju kotlovine održanom u okviru 8. Lepoglavskih dana, manifestacije koja se od 14. do 16. srpnja održava u Lepoglavi.

Majstori kotlovine u Gradskom su parku, skrivajući svoje kulinarske tajne, dobro raspoloženi pripremali kotlovinu nadajući se da će baš njihovu stručno povjerenstvo proglasiti najboljom. A nakon kušanja i danih ocjena, stručno je povjerenstvo najboljom proglasilo kotlovinu koju je pripremila domaća ekipa Mjesnog odbora Purga. I drugo je mjesto pripalo domaćoj ekipi Ljuta mafija, dok su treći bili gosti iz Samobora, ekipa Debela kobasa.

Inače, drugi dan manifestacije Lepoglavski dani počeo je otvorenjem sajmova - 5. sajma turizma i enogastronomije, 9. susreta vina z bregov, Međunarodnog sajma minerala te izložbom malih životinja. Posjetitelji su tijekom cijelog dana na navedenim sajmovima imali prilike razgledati i kupiti tradicijske predmete, kušati domaća jela i vina te od izlagača iz nekoliko zemalja razgledati i kupiti minerale iz gotovo cijelog svijeta.

U prijepodnevnim je satima počela i prezentacija automobila s posebnom opremom te je održan 2. memorijal Franjo Kelemen na kojem su sudjelovali ponosni vlasnici starih motocikala.

Program su na glavnoj u Gradskom parku otvorili plesačice i plesači. Održan Zumba party te su nastupili mladi plesači i plesačice Studija Feel.

Lepoglavski pušlek je posjetitelje nasmijao novim predstavama, a glazbeni sastav Elita večernjim koncertom.

Uz navedena događanja, tijekom subotnjeg je programa Biciklistički klub Lepoglava organizirao je tehnički pregled bicikala, šahisti su održali šahovski turnir, a filatelisti filatelističku radionicu. Lepoglavski astronomi omogućili su posjetiteljima promatranje neba i planeta teleskopom.

Subotnji je program zaključen glazbeno-plesnom večeri uz glazbeni sastav Elita.