Novosti i informacije

04.07.2011

Sastanak gradonačelnika s predsjednicima mjesnih odbora

Gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se u petak, 01. srpnja, s novoizabranim predsjednicima 11 gradskih mjesnih odbora. Sastanku je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća, zorislav Rodek, ujedno i predsjednik Mjesnog odbora Kamenica.
Tom su prilikom novoizabrani predsjednici upoznati s pravima i obavezama članova vijeća mjesnih odbora te su im uručeni pečati. Gradonačelnik Škvarić informirao ih je o brojnim gradskim programima i projektima istaknuvši važnost zajedničkog djelovanja u njihovoj realizaciji. Između ostalih, predstavljen im je plan modernizacije nerazvrstanih cesta na koji će mjesni odbori moći dati dodatne prijedloge nadopuna. Pri tom je istaknuto kako će se s ciljem efikasnije naplate dijela kojim građani sufinanciraju modernizacije pojedinih dionica tražiti da se unaprijed podmire troškovi sufinanciranja koji za građane iznose samo 15 posto od ukupne cijene koštanja modernizacije pojedine dionice. Ostalih 85 posto sufinancira će Grad. Razgovaralo se o potrebama rekonstrukcija niskonaponske mreže pri čemu je gradonačelnik Škvarić predsjednike mjesnih odbora upoznao s naporima koje Grad ulaže kako bi s Elektrom dogovorio što veći broj zahvata. Razgovaralo se i o komunalnoj naknadi koja se, iako nije velika, nije mijenjala u posljednjih 8 godina. Pri tome je naglašeno kako se od komunalne naknade godišnje ostvari prihod od oko 400 tisuća kuna dok se samo za tekuća održavanja izdvaja više od 2 milijuna kuna. Predsjednici mjesnih odbora upoznati su i s gradskim potporama u poljoprivredi, turizmu i gospodarstvu te s načinom na koji se rješavaju socijalna pitanja.
Tijekom sastanka predsjednici su pozvani da u roku od mjesec dana sazovu sastanak vijeća mjesnih odbora te prihvate poslovnik i izaberu zamjenike. Pri tom im je, kao i u daljnjem radu, ponuđena sva potrebna pomoć gradskih stručnih službi.

Novoizabrani predsjednici mjesnih odbora:

Mjesni odbor Lepoglava - Josip Šumečki
Mjesni odbor Ves - Ivan Dubovečak
Mjesni odbor Purga - Ivan Hojsak
Mjesni odbor Kamenica - Zorislav Rodek
Mjesni odbor Kameničko Podgorje - Stjepan Juren
Mjesni odbor Žarovnica - Predrag Maček
Mjesni odbror Donja Višnjica - Slavica Cingesar
Mjesni odbor Gornja Višnjica - Robert Dukarić
Mjesni odbor Zlogonje - Zlatko Job
Mjesni odbor Očura - Rajko Sambol
Mjesni odbor Viletinec - Vulišinec - Josip Šumiga