Novosti i informacije

14.12.2018

Skupština Gradskog društva Crvenog križa Ivanec - priznanja Lepoglavskim volonterima i donatorima

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec održalo je svoju redovnu sjednicu Skupštine koja je imala radni i svečani dio, u kojem su uručena redovna i jubilarna priznanja volonterima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec dok su u radnom dijelu Skupštine podnesena izvješća o dosadašnjem radu kao i Program rada i Financijski plan za 2019. godinu.

Svečani dio Skupštine bio je rezerviran za uručivanje redovnih priznanja sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa i to: zahvalnica, brončani, srebrni ili zlatni znak priznanja. Ova priznanja primili su i naši Lepoglavčani, Zlatko Barbir, Andreja Komes i Ksenija Čretni. Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec na taj način zahvalilo je svojim volonterima za njihov doprinos unapređenju pojedinih djelatnosti Crvenog križa, humanitarnu pomoć, suradnju i zajedništvo u afirmaciji i realizaciji aktivnosti i zadaća Crvenog križa.

Ovi lepoglavski volonteri, zajedno s još deset kolega volontiralo je tijekom godina na socijalnim programima, zdravstvenim aktivnostima, u provođenju zajedničkih akcija Hrvatskog Crvenog križa, programima rada s mladima, djelovali su u situacijama kriza (poplave u RH), ili su kao članovi Skupštine i Odbora GDCK Ivanec doprinijeli ostvarenju ciljeva Gradskog društva Crvenog križa Ivanec. Priznanja su im uručena za ustrajni, dugogodišnji, dobrovoljni rad i zalaganje u ostvarenju ciljeva Hrvatskog Crvenog križa.

U povodu obilježavanja značajnih ovogodišnjih obljetnica Hrvatskog Crvenog križa, 140 godina Crvenog križa na tlu današnje Republike Hrvatske; 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, te 25 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva, uručene su i 'Jubilarne zahvalnice' i 'Jubilarne plakete' s pisanim priznanjem, fizičkim i pravnim osobama.

Jubilarnu zahvalnicu primilo je šest volontera fizičkih osoba i 13 pravnih osoba od kojih su s područja našeg grada tvrtka Infinity-HD, te dobrovoljna vatrogasna društva koja su tijekom 2017. godine aktivno sudjelovala u socijalno-humanitarnim aktivnostima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, pomažući tako u prijemu i raspodjeli prehrambenih i higijenskih paketa u okviru FEAD projekta i to, DVD Lepoglava, DVD Višnjica i DVD Kamenica.

Jubilarnu plaketu s pisanim priznanjem primilo je šest volontera, fizičkih osoba od kojih posebno ističemo našeg sugrađanina Franju Vrabelja. Ovo se priznanje dodjeljuje za izniman doprinos i suradnju u realizaciji ciljeva i zadaća Hrvatskog Crvenog križa, razvoju i unapređenju pojedinih djelatnosti, te promicanju ugleda Hrvatskog Crvenog križa.

- Za Hrvatski Crveni križ volonteri su pokretačka snaga i ravnopravni partneri u zajedničkim naporima da učinimo pozitivne promjene u našim zajednicama – poručila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Jasminka Ruhek zahvalivši volonterima za njihovu pruženu pomoć i potporu, te ih je pozvala da i nadalje promiču humane vrednote i u novoj godini koja je pred nama, čineći tako najbolje što možemo na dobrobit svih kojima je pomoć najpotrebnija.

Na sjednici Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Ivanec usvojeni su i Program rada i Financijski plan Gradskog društva Crvenog križa Ivanec za 2019. godinu, a među gostima Skupštine bio je i zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač, i sam dugogodišnji volonter Crvenog križa.
- Zaista vesele podaci o aktivnostima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec tokom ove godine jer pokazuju svim skepticima kako Crveni križ više nije samo darivanje krvi ili edukacija prve pomoći u autoškoli. Crveni križ postaje sve važniji čimbenik lokalne zajednice i jedan od glavnih partnera u provođenju proaktivne socijalne politike u lokalnoj zajednici. Zahvalan sam Crvenom križu na svom doprinosu koju daje neposredno kroz svoje programe za naše Lepoglavčane, ali i posredno kroz svoju aktivnu ulogu u gradskom Savjetu za socijalnu politiku. Posebno pak zahvaljujem na angažmanu i iskreno čestitam svim nagrađenim volonterima iz Lepoglave. Vidi se da njihovim humanim i volonterskim radom područje Lepoglave predstavlja važan faktor Crvenog križa – poručio je zamjenik gradonačelnika Kovač.