Novosti i informacije

02.02.2015

Studenti posjetili Lepoglavu

Grupa od pedesetak studenata Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba posjetila je u okviru studijskog putovanja - Lepoglavu. Glavni razlog dolaska u Lepoglavu bila je posjeta – Kaznionici, u kojoj su se upoznali sa sustavom rada i procesima rehabilitacije u najstrožem zatvoru u Hrvatskoj.
No, s obzirom na bogatu tradiciju i kulturno – povijesno naslijeđe Lepoglave, s kojima se u Lepoglavu dolazi upoznati sve veći broj posjetitelja – lani njih više od 15 tisuća, i ova je grupa boravak u Lepoglavi iskoristila za njen turistički obilazak. Tako su studenti posjetili Galeriju lepoglavske čipke, gdje im je predstavljen način izrade lepoglavske čipke te tehnike i tradicija njene izrade. Lepoglavski umjetnik Dragutin Jamnić u svojoj im je galeriji predstavio svoje umjetničke radove. Posjetili su studenti i lepoglavsku crkve gdje su se ukratko upoznali s poviješću pavlinskog reda u Lepoglavi.
Dobrodošlicu studentima u Lepoglavu poželio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji ih je tom prigodom upoznao s lepoglavskom poviješću i Lepoglavom danas te im poklonio neke od lepoglavskih suvenira.