Novosti i informacije

25.11.2015

Turistički djelatnici posjetili Lepoglavu

Sudionici Poslovne turističke burze – tradicionalnog godišnjeg poslovnog susreta turističkih djelatnika koji se ove godine održava u Trakošćanu, njih stotinjak, nakratko su posjetili Lepoglavu gdje su im predstavljeni neki od lepoglavskih turističkih aduta – Gaveznica – Kameni vrh, lepoglavska župna crkva i samostan, te lepoglavska čipka.
Budući da je prvenstveni cilj burze okupljanje turističke ponude Hrvatske i susjednih zemalja, namijenjene domaćim i inozemnim organizatorima putovanja, Lepoglava je iskoristila priliku da okupljenim turističkim djelatnicima iz područja agencijskog poslovanja, hotelijerstva i ugostiteljstva te sustava turističkih zajednica i turističkih organizacija, predstavi dio svoje ponude.
Uz informacije o jedinstvenom geološkom spomeniku – Gaveznici i bogatoj povijesti lepoglavske crkve i pavlinskog samostan, okupljeni turistički djelatnici upoznati su i sa samim gradom Lepoglavom. Osnovne informacije o gradu, uz upućene riječi dobrodošlice, dao im je gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši pri tom brojne prednosti i turističke sadržaje Lepoglave.
Dobrodošlicu u Lepoglavu turističkim je djelatnicima poželjela i direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.