Novosti i informacije

10.09.2019

U Gradu Lepoglavi počela nova školska godina za 588 osnovnoškolaca

Kao i u cijeloj Hrvatskoj, nova je školska godina 9. rujna počela i u osnovnim školama na području Grada Lepoglave - Lepoglavi, Kamenici i Višnjici te njihovim područnim odjelima. U školske je klupe na gradskom području sjelo ukupno 588 učenika, među njima 66 prvašića. 

- Budite uporni, marljivi, radišni i crpite sve dobro što vam nose i daruju vaši učitelji jer samo tako možete postići dobre rezultate i stići do uspjeha. Nek' vam u novoj školskoj godini prijateljstvo, zajedništvo, tolerancija, poštenje i prihvaćanje različitosti budu jednako važni predmeti kao matematika, povijest, kemija, fizika zbog čega ćete postati još bolji ljudi – poručio je ispred Grada Lepoglave osnovnoškolcima na početku školske godine zamjenik gradonačelnik Hrvoje Kovač. 

Tom je prigodom najavio i osnivanje dječjeg Gradskog vijeća čime će se osnovnoškolcima omogućiti uključivanje u proces kreiranja javnih politika u Gradu Lepoglavi. Inače, Grad Lepoglava i ove godine financijski podupire određene školske projekte i programe. 

Tako je i ove godine pružio financijsku potporu kod nabavke školskog pribora za učenike prvih razreda, sufinancira prijevoz učenika kao i projekt cjelodnevnog boravka u školi kao i izvannastavne aktivnosti. Na kraju i ove školske godine nagradit će najuspješnije učenike i njihove mentore.