Novosti i informacije

18.03.2015

U Lepoglavi su se sastali LAG-ovi iz cijele Hrvatske

LAG Sjeverozapad organizirao je u Lepoglavi, u suradnji s Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj, radionicu pod nazivom - Ususret prvom Hrvatskom ruralnom parlamentu.
Predstavnici LAG-ova i ostalih dionika ruralnog razvoja iz cijele Hrvatske tom su prigodom u lepoglavskom Domu kulture raspravljali o djelovanju ruralnih parlamenata u članicama Europske unije i njihovoj ulozi u ruralnom razvoju te dosad provedenim aktivnostima vezanima za organizaciju prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta koji će krajem travnja u Baranji okupiti različite dionike ruralnog razvoja s područja cijele Hrvatske.
Cilj osnivanja ruralnog parlamenta isticanje je potreba ruralnih zajednica. Ujedno, putem ruralnog parlamenta stanovnici ruralnih područja moći će utjecati na politike ruralnog razvoja te jačati međusobne veze i partnerstva.
Nakon održane radionice "Ususret prvom Hrvatskom ruralnom parlamentu", u Lepoglavi je, pod predsjedanjem Višnje Jelić Mück – predsjednice Hrvatske mreže za ruralni razvoj, održana Skupština Hrvatske mreže za ruralni razvoj, tijekom koje je nazočnima predstavljen LAG Sjeverozapad. S osnovnim podacima ovog LAG-a, koji ima sjedište u Lepoglavi a okuplja 11 gradova i općina iz sjeverozapadnog djela Varaždinske županije, te s dosad provedenim i planiranim aktivnostima, kao i dosadašnjim radom, upoznao je njegov voditelj - Mario Željezić.
Po završetku Skupštine sudionici radionice posjetili su Licitarsku hižu u Klenovniku, koja djeluje uz potporu sredstava dobivenih kroz IPARD program. O iskustvima provođenja IPARD programa u ovom konkretnom slučaju, sudionicima radionice govorila je Valentina Gladović Nedić, vlasnica Svjećarsko medičarskog obrta Slavica, koji drži Licitarsku hižu,. Tom su se prigodom nazočni upoznali i s izradom licitarskih proizvoda.