Novosti i informacije

13.04.2018

Uređuju se šumske prometnice i željeznička infrastruktura

S pogodnim vremenskim uvjeti na gradskom su području započeli zahvati na infrastrukturi koja nije u izravnoj mjerodavnosti Grada Lepoglave no interes je Grada da se navedeni zahvati uspješno odrade kako bi doprinijeli razvoju komunalne infrastrukture na gradskom području odnosno ukupnom gradskom razvoju. Riječ je o uređenju novih kilometara šumskih prometnica te rekonstrukciji željezničke infrastrukture.

Koristeći sredstva Fonda za općekorisne funkcije šuma, Udruga privatnih šumovlasnika Kesten provodi projekt uređenja postojećih šumskih prometnica. Do 2017. godine tako je uređeno 25.111 metara šumskih prometnica na području grada Lepoglave. U 2017. uređeno je dodatnih 2509 metara, a ovih su dana započeli radovi na uređenju novih 3891 metara šumskih prometnica. Uređuje se cesta Galinci-Gradišće na području šumske gospodarske jedinice Gornja Višnjica u dužini 774 metara, prometnica Kukelj na području gospodarske jedinice Kamenica-Jerovec u dužini od 1457 metara te na području šumske gospodarske jedinice Lepoglavska Ivančica prometnica Gečkovec-Vudelje dužine 878 metara i prometnica Travnjak-Višnjeva dužine 782 metara.

HŽ Infrastruktura je u ožujku ove godine započela s radovima na rekonstrukciji željezničkog propusta (mosta) na pruzi Varaždin – Golubovec. Radovi uključuju zamjenu starog objekta s novom armirano-betonskom konstrukcijom na istoj lokaciji te uređenje željezničkog kolosijeka na objektu.
- Zadovoljni smo da se, ne samo kroz gradske projekte, uređuje infrastruktura na gradskom području. Zadovoljstvo je time veće jer će i ta infrastruktura biti na korist našim građanima – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska navedenih radova.