Novosti i informacije

27.07.2014

Uspješna suradnja Lepoglave i Krškog

Trodnevnim evaluacijskim sastankom u Krškom je nakon 15 mjeseci provedbe završio projekt „Youth voice: We care!“ u kojem su sudjelovali Grad Lepoglava i Nezavisna udruga mladih s Hrvatske strane i njihovi, nekad formalni partneri, a danas pravi prijatelji Občina Krško i Mladinski center Krško.

Kroz ovih 15 mjeseci implementacije 45.000,00 eura vrijednog projekta koji je proveden kroz program Europske komisije „Mladi na djelu“, organizacije s obje strane granice radile su na upoznavanju mladih sa strategijama i programima za mlade, demokracijom i demokratskim procesima, djelovanju institucija, toku procesa odlučivanja i donošenja odluka te mogućnostima uključivanja mladih u te procese.

Zajedničkom suradnjom mladih i predstavnika vlasti aktivno su propitkivali i uspoređivali modele suradnje koristeći europske standarde razvoja politika za mlade i povećanja njihove uloge u razvoju lokalne zajednice. Na projektu je sudjelovalo oko 50-ak mladih iz Lepoglave koji su u ovih 15 mjeseci sudjelovali na brojnim zajedničkim i lokalnim aktivnostima.

- Kroz razne oblike sudioničke demokracije, ova gradska vlast u Lepoglavi nastoji građane sve više uključiti u procese donošenja odluka jer jedino zajedničkom suradnjom i dijeljenjem odgovornosti možemo razvijati naš kraj. Inače, ovo je četvrti projekt s EU predznakom u kojem su surađivali Grad Lepoglava i mladi iz Lepoglave, a prvi rezultati novog programa Erasmus+ pokazuju kako će se suradnje nastaviti i ove godine - kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je sudjelovao na evaluacijskom sastanku ispred Grada Lepoglave.


O čemu je bila riječ u projektu možete pročitati u knjižici koja se nalazi u prilogu.

Prilog: Projekt mladih za demokraciju youth voice: We care
DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE