Novosti i informacije

12.03.2018

Uspješno završila sanacija klizišta u zaselku Hudini

Brzom, koordiniranom i efikasnom reakcijom svih službi uspješno je sanirano klizište u zaseoku Hudini u Višnjici i jedina cesta koja spaja taj zaselak s ostatkom grada opet je prometna.

- Iako opasnost još nije potpuno minula, prva intervencija je uspješno završila. Sad pripremamo daljnje postupanje da se maksimalno osigura ovo područje u Višnjičkoj Jazbini nakon čega se okrećemo na postupanja na drugim jučer aktiviranim klizištima – Galinci, Zolmani, Zlogonje i Kameničko Podgorje. Moram uputiti iskrenu zahvalu tvrtki TTG iz Višnjice kao i tamošnjim vatrogascima koji su nedjelju proveli radno i vrlo uspješno – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i dodao kako su građani brzom dojavom, a kasnije strpljenjem i pružanjem pomoći na licu mjesta zaslužni za uspješnu koordinaciju ove interventne akcije.

I dok se gradske službe polako realociraju na druga aktivirana i još uvijek aktivna klizišta, mole se svi građani koji primijete odron ili sama klizišta da se jave u Komunalni odjel grada kako bi se na vrijeme moglo postupati.

Inače, Lepoglava već godinama muku muči sa sanacijama klizišta jer je riječ o tehnički složenim i financijski zahtjevnim zahvatima kojima se troše proračunska sredstva koja se ne ulažu u razvoj već vraćanja trenutnog stanja u prvobitno.