Novosti i informacije

09.03.2018

Uspostavljeno pripremno stanje obrane od poplava

Kako vodostaj rijeke Bednje kontinuirano raste, a obzirom na najavljeno daljnje otapanje snijega, iz Centra 112 proglasili su uspostavu pripremnog stanja obrane od poplava i to na cijelom području uz rijeku Bednju, na takozvanom branjenom području BP 20.

Grad Lepoglava aktivno se priprema za obranu od mogućih poplava pa su tako od jutra na terenu dežurne službe kao i ciljano zaposlene osobe na javnim radovima koje pune vreće s pijeskom za prvi interventni val obrane.

Iz Centra 112 javili su i kako su posljednja 24 sata imali dvije tehničke intervencije na ispumpavanju vode od kojih je jedna bila u Lepoglavi koju su uspješno završili lepoglavski vatrogasci.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave Hrvoje Kovač istaknuo je kako je građanima cijela gradska uprava te Stožer civilne zaštite na raspolaganju za sva pitanja i poteškoće, a uputio je i apel svim građanima te ih pozvao da budu kooperativni prilikom zajedničke borbe protiv mogućnih poplava. U cilju što kvalitetnije komunikacije i koordinacije same obrane, sve dojave i prijave vezane uz intervencije žurnih službi građani neka izvrše pozivom na 112 ili 193, a nije ni zgorega poraditi na mjerama samozaštite kako bi se na vrijeme prevenirala veća šteta.