Novosti i informacije

30.08.2017

Za kralj ljeta, 3. Poletne zabavne igre

Treće izdanje „Poletnih zabavnih igri“ okupilo je u slovenskoj općini Videm pri Ptuju 200-tinjak učenika osnovnih škola iz Lepoglave i Bednje te slovenskih općina Videm pri Ptuju, Podlehnik i Majšperk koji su od 23. do 25. kolovoza na zabavan način isprobali nekoliko sportskih disciplina, družili se i zabavljali te međusobno upoznavali.

Poletne zabavne igre svojevrsni su nastavak dugogodišnjeg projekta Otvorene zabavne škole nogometa u kojem je Lepoglava sudjelovala od 2004. godine, a podupiru ih i financijski pomažu Grad Lepoglava, Općina Bednja i slovenska Općina Videm pri Ptuju, jedinice lokalne samouprave koje su se zahvaljujući ovom projektu zbližile i ostvarile suradnju i na drugim poljima.

Upravo zbog dugogodišnjeg zajedništva među partnerima koje već godinama surađuju na ovom projektu, otvorenju ovogodišnjeg izdanja ove jedinstvene škole u kojoj ravnopravno sudjeluju djevojčice i dječaci bez obzira posjeduju li talent za nogomet i želju da postanu vrhunski nogometaši nazočili su čelni ljudi spomenutih općina i osnovnih škola.

Ispred Grada Lepoglave otvorenju 2. Poletnih zabavnih igara nazočio je gradonačelnika Marijan Škvarić, a pridružio mu se i ravnatelj lepoglavske Osnovne škole „Ante Starčevića“ Ratko Tomić. Dobro raspoloženje i pozitivna dječja energija koja je strujila nogometnim igralištem u Videmu prešla je i na sve uzvanike koji su se priključili djeci i zaplesali uvodni ples kojim je škola i službeno počela.

Projekt Otvorenih zabavnih škola nogometa pokrenule su skandinavske zemlje, a kasnije se uključila i UEFA pa danas ova sportska priča okuplja tisuće mladih diljem Europe i Bliskog istoka s ciljem promicanje mira, tolerancije, prihvaćanja različitosti i društvene kohezije kroz razne igre i zabavu na sportskom terenu. Slovenska inačica ovog projekta u samu je školu integrirala i neke nove sportove, nove oblike zabave i druženja te time unaprijedila cijeli koncept koji oslikava interes djece s obje stranice granice.