Novosti i informacije

24.03.2016

Zelena čistka 2016 - poziv na sastanak

Poštovani,

Grad Lepoglava na svoju budućnost gleda kroz prizmu održivog razvoja, a sve u želji ostvarenja suživota naših građana s okolišem, našom zajedničkom prirodom. Svjedoci ste i sami velikih okolišnih zagađenja primarno zbog nepažnje i nebrige ljudske ruke. Vrijeme je da promijenimo svijest svih nas i poduzmemo nešto. Lepoglavu želimo ponovno vratiti u onaj prirodni blistavi sjaj koji nosi naš prekrasan kraj. Da bismo u tome uspjeli, potrebna je velika mobilizacija građanstva.
Stoga nam je zadovoljstvo nam pozvati Vas na sudjelovanje u najvećoj ekološkoj kampanji u Hrvatskoj – „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“, koja se provodi u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2016, a u koju je uključeno preko stotinu zemalja svijeta.
Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Kulminacija kampanje Zelena čistka je akcija čišćenja divljih odlagališta koja se planira održati u subotu 23. travnja 2016. godine sa svrhom uključenja najvećeg broja volontera ikada u Hrvatskoj.
Kako je čist okoliš naše pravo, ali i naša obveza, ova kampanja je doista - kampanja svih nas.
Da bi akcija na području našeg grada uspjela, a na ponos svih nas, potrebno je dobro iskoordinirati sve aktivnosti pa Vas s toga pozivam na zajednički sastanak 06. travnja 2016. godine (srijeda) u 18,00 sati u prostorije TAWANA u Domu kulture (Hrvatskih pavlina 7, Lepoglava).
Molim Vas da osigurate sudjelovanje barem jednog predstavnika Vaše organizacije.
Za informaciju, Zelena čistka je u Hrvatskoj prvi put provedena 2012. godine te je već u prvom pokušaju okupila preko 41.000 volontera, postavši time najveća ekološka akcija u Hrvatskoj.
Mnogobrojne udruge, HGSS, planinari, ronioci, vojnici hrvatske vojske, djeca i mladi, i oni nešto stariji, uz bok predsjedniku, premijeru i ministrima, ujedinjeni u istom cilju, udružili su snage i zajedno pokazali što Hrvatska može – očuvati danas za bolje sutra!
Sudjelovanjem Vas i Vaših organizacija u ovoj kampanji stvari se mogu bitno promijeniti. Briga za okoliš, briga je za kvalitetu življenja svih građana, a zajedno možemo učiniti sve mogućim.
Veselimo se zelenoj suradnji i zajedničkoj promociji pozitivnih društvenih vrijednosti.

S poštovanjem,


GRADONAČELNIK
Marijan Škvarić, dipl.ing.

POZIV