Novosti i informacije

29.03.2017

Zelena čistka 2017. - poziv na sastanak

Grad Lepoglava na svoju budućnost gleda kroz prizmu održivog razvoja, a sve u želji ostvarenja suživota naših građana s okolišem, našom zajedničkom prirodom. Svjedoci ste i sami velikih okolišnih zagađenja primarno zbog nepažnje i nebrige ljudske ruke. Vrijeme je da promijenimo svijest svih nas i poduzmemo nešto. Lepoglavu želimo ponovno vratiti u onaj prirodni blistavi sjaj koji nosi naš prekrasan kraj. Da bismo u tome uspjeli, potrebna je velika mobilizacija građanstva.

Stoga nam je zadovoljstvo nam pozvati Vas na sudjelovanje u najvećoj ekološkoj kampanji u Hrvatskoj – „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“, koja se provodi u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2017, a u koju je uključeno preko stotinu zemalja svijeta.

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Kulminacija kampanje Zelena čistka je akcija čišćenja divljih odlagališta koja se planira održati 22. travnja 2017. godine sa svrhom uključenja najvećeg broja volontera ikada u Hrvatskoj.

Kako je čist okoliš naše pravo, ali i naša obveza, ova kampanja je doista - kampanja svih nas.

Da bi akcija na području našeg grada uspjela, a na ponos svih nas, potrebno je dobro iskoordinirati sve aktivnosti pa Vas s toga pozivam na zajednički sastanak 31.03.2017. godine (petak) u 18 sati u prostorije čitaonice Knjižnice „Ivana Belostenca“ u Domu kulture (Hrvatskih pavlina 7, Lepoglava).

Molim Vas da osigurate sudjelovanje barem jednog predstavnika Vaše organizacije.

Za informaciju, Zelena čistka je u Hrvatskoj prvi put provedena 2012. godine te je već u prvom pokušaju okupila preko 41.000 volontera, postavši time najveća ekološka akcija u Hrvatskoj.

Mnogobrojne udruge, HGSS, planinari, ronioci, vojnici hrvatske vojske, djeca i mladi, i oni nešto stariji, uz bok predsjedniku, premijeru i ministrima, ujedinjeni u istom cilju, udružili su snage i zajedno pokazali što Hrvatska može – očuvati danas za bolje sutra!

Sudjelovanjem Vas i Vaših organizacija u ovoj kampanji stvari se mogu bitno promijeniti. Briga za okoliš, briga je za kvalitetu življenja svih građana, a zajedno možemo učiniti sve mogućim.

Veselimo se zelenoj suradnji i zajedničkoj promociji pozitivnih društvenih vrijednosti.