Novosti i informacije

04.05.2020

100.000 kuna potpore za izgradnju dječjeg vrtića u Višnjici

I dok radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Višnjici, unatoč otežavajućim okolnostima uzrokovanih epidemiološkom situacijom, planirano napreduju u okviru najavljenih rokova, Grad Lepoglava, koji projekt izgradnje vrtića u Višnjici financira vlastitim proračunskim sredstvima, ostvario je financijsku potporu za njegovu realizaciju. Naime, među 264 prihvaćena projekta, za koje su jedinice lokalne samouprave Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije podnijele zahtjeve za sufinanciranje, je i projekt Grada Lepoglave – Izgradnja dječjeg vrtića u Višnjici, za koji je Gradu Lepoglavi odobreno 100.000 kuna potpore.

Riječ je o potpori koju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

- Grad Lepoglava jedinstven je među gradovima u Hrvatskoj s obzirom na to da se u njemu grade odnosno uređuju čak dva dječja vrtića - radi se na rekonstrukciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava, dok se u Višnjici ulazi u završnu fazu izgradnje novog vrtićkog objekta. Investicije su to vrijedne ukupno oko 17 milijuna kuna. I dok smo za vrtić u Lepoglavi kroz Mjeru 7.4 ostvarili potporu u visini od 6.7 milijuna kuna, vrtić u Višnjici gradimo vlastitim proračunskim sredstvima. S obzirom na to da za sve projekte koje provodimo nastojimo osigurati financijsku potporu iz drugih izvora, učinili smo to i u ovom slučaju. Vjerujem da nije riječ o jedinoj potpori koju ćemo ostvariti za realizaciju ovog projekta kojim stvaramo uvjete da sva djeca s gradskog područja pohađaju vrtić. Izgradnjom i otvaranjem vrtića u Višnjici stvorit ćemo dodatne uvjete za ostanak građana u ovom lijepom kutku našeg grada – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na dodijeljenoj potpori.