Novosti i informacije

21.04.2017

15 japanskih trešanja za ljepšu vizuru Lepoglave i planet Zemlju

Na inicijativu građana, a povodom jedne od akcija kojom se u Lepoglavi obilježava Dan planeta Zemlja u centru je Lepoglave, u stambenoj zoni zasađeno 15 japanskih trešanja.

Nije prošlo ni tjedan dana od inicijative stanara o kojoj se Grad Lepoglava pozitivno očitovao i danas, u nazočnosti gradonačelnika Marijana Škvarića i njegovog zamjenika Hrvoja Kovača ova mala komunalna akcija na prijedlog samih građana uspješno je odrađena, a prvi rezultati današnje akcije bit će vidljivi već iduće proljeće.

Ovo je tek jedna u nizu akcija povodom obilježavanja Dana planeta Zemlja u Lepoglavi. Središnja akcija ona je koja počinje sutra u tradicionalnoj „Zelenoj čistki“. Tog će dana na cijelom gradskom području članovi organizacija civilnog društva i ustanova s gradskog područja, gradskih mjesnih odbora i ostali zainteresirani građani, čistiti okoliš od bačenog otpada odnosno ukloniti smeće s divljih deponija.

Posebnost obilježavanja Dana planeta Zemlja ove je godine u tome što će Grad Lepoglava u suradnji s Pčelarskom udrugom "Čmelico" iz Bednje zasaditi nekoliko stotina stabala kestena koji ne samo što prekrasno cvate već je i izrazito plodonosan tako da će u ovoj akciji svi biti zadovoljni – građani jer će grad izgledati ljepše i pčelari jer će imati više meda. S obzirom na veliku količinu sadnica kestena, Grad Lepoglava nudi samim građanima da uzmu koliko im treba i zasade kestene na svojim parcelama.

- Inicijative građana poput ove uvijek će naići na zeleno svijetlo u gradskoj upravi. Ova simbolika sadnje trešanja ima onu estetsku notu, ali i jasnu odrednicu ove gradske vlasti prema zdravom i uređenom okolišu – poručio je gradonačelnik Škvarić.