Novosti i informacije

18.06.2015

23. obljetnica pogibije hrvatskog viteza Marka Ledinščaka iz Lepoglave

U nazočnosti članova obitelji, članova i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, lepoglavskog gradonačelnika Marijana Škvarića te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava, na gradskom groblju u Lepoglavi paljenjem je svijeća, polaganjem vijenaca, minutom šutnje i molitvom, odana počast hrvatskom branitelju Marku Ledinščaku, pripadniku 1. gardijske brigade, koji je prije 23 godine – 16. lipnja 1992., poginuo braneći Domovinu na dubrovačkom ratištu.
Marko Ledinščak imao je 19 godina kad je smrtno stradao od projektila ispaljenog s neprijateljskih linija. Njegova žrtva kao i žrtva svih hrvatskih branitelja utkana je temelje slobodne Hrvatske.
Na to je, odajući počast Marku - jednom od 11-orice poginulih branitelja s područja grada Lepoglave, govorio brigadni general Zdravko Jakop, predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava koja, uz potporu Grada Lepoglave, organizira odavanje počasti za pale hrvatske vitezove s gradskog područja čuvajući tako sjećanje na njih i njihovu nemjerljiv obol u obrani i stvaranju Hrvatske.