Novosti i informacije

04.05.2015

Biciklisti iz Lepoglave krenuli put Leicestera

Kristijan Kostanjevec i Ivica Podsečki krenuli su na biciklističku avanturu dugu 2138 kilometra. Cilj im je na biciklima stići do Leicestera u Engleskoj te se susresti s Andrejom Kramarićem, hrvatskim nogometnim reprezantivcem na privremenom radu u istoimenom engleskom premierligašu, inače nećakom Ivice Podsečkog.
Prije odlaska, dvojici prijatelja sretan su put poželjeli lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač. Tom su im prigodom poklonili zastavicu grada Lepoglave i lepoglavsku monografiju koja će im pomoći da onima koje budu susretali na svom putu približe ljepote kraja iz kojeg su krenuli na ovu avanturu.
Kristija i Ivica prvo će vlakom do Frankfurta odakle će biciklima nastaviti prema Leicesteru. Iako su prvotno planirali iz Lepoglave krenuti biciklima, zbog nedostatka vremena odlučili su vlakom otići bliže Engleskoj u kojoj žele, biciklirajući, provesti što više vremena i upoznati je. Na biciklima, ovisno o vremenskim prilikama, planiraju provesti ukupno devet dana i u tom vremenu savladati rutu Frankfurt - Bonn – Liege – Bruxselles – Calais – Dover – London – Stonehenge – Oxford – Leicester.