Novosti i informacije

09.12.2019

Biskup Bože Radoš u Lepoglavi predvodio misno slavlje povodom Dana Grada Lepoglave i Dan lepoglavske župe

Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a povodom Dana Grada Lepoglave, ujedno i Dana lepoglavske župe, u župnoj crkvi u Lepoglavi misno je slavlje, u zajedništvu sa svećenicima iz okolnih župa, predvodio varaždinski biskup monsinjor Bože Radoš.

Misnom su slavlju nazočili brojni vjernici među kojima i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je ispred Grada Lepoglave biskupu, u spomen na ovaj susret, poklonio fotografiju slike Majke Božje Čestohovske koja se nalazi na središnjem oltaru lepoglavske crkve. 

- Želja nam je oživjeti prostor pavlinskog samostana i vratiti mu stari sjaj. Želimo da samostan postane živo mjesto vjere i razmišljanja, druženja i zajedništva te obrazovanja i kulture. Slobodan sam zamoliti vas oče biskupe da zajedničkim snagama krenemo u daljnju obnovu samostana i učinimo sve što je u našoj moći da ovaj samostan ponovno diše punim plućima – rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Nakon misnog slavlja vjernike je ispred crkve dočekalo kuhano vino i čaj kojim ih je počastio Grad Lepoglava.
Inače, ovih je dana vjernike počastila i Pčelarska udruga Čmalico poklonivši im med. Učinila je to povodom spomendana svetog Ambrozija, zaštitnika pčelara.