Novosti i informacije

19.02.2013

Damir Funda novoizabrani predsjednik DVD-a Lepoglava

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava održalo je u subotu, 16. veljače 115. redovnu Skupštinu, koja je ujedno bila i izborna.

Već tradicionalno na Skupštini prisustvuju i članovi i susjednih DVD-a, a ove su godine svojim prisustvom ovu manifestaciju uveličali brojni vatrogasci iz DVD Kaznionica u Lepoglavi, DVD Kamenica, DVD Višnjica, DVD Bednja, DVD Cvetlin, DVD Ivanec, DVD Klenovnik, DVD Bedenec, DVD Donja Voća, DVD Maruševec, DVD Vrbno, DVD Vidovec, DVD Novi Golubovec, DVD Beljevina te gasilska društva iz susjedne nam Republike Slovenije PGD Tržec, PGD Muta i PGD Leskovec. Također, skupštini su prisustvovali gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te predstavnik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Josip Cingesar.

Nakon otvaranja rada Skupštine i minute šutnje za sve umrle i poginule hrvatske vatrogasce i branitelje, s nekoliko uvodnih riječi prisutnima se obratio predsjednik Društva Slavko Marković. Prilikom iznošenja Izvještaja o radu Društva, vidjelo se da je ono aktivno svih 365 dana u godini i da je nažalost imalo mnogo posla u protekloj 2012. godini. To najbolje ilustrira podatak o 105 intervencija što pod znakom uzbune, što pod uzbunom SMS porukama iz JVP-a Varaždin. Većina ih se odnosi na požare, tehničke intervencije i usluge na kojima je sudjelovalo 569 vatrogasaca sa utrošenim vremenom od ukupno 844 sati i 35 minuta rada.

Novoizabrani predsjednik Damir Funda, napomenuo je da će Društvo, osim nabavke novog navalnog vozila, u suradnji sa Gradonačelnikom i Gradskim vijećem izvršiti otkup zemljišta za izgradnju vatrogasnog centra na planiranoj parceli.

Uslijedio je svečani dio Skupštine u kojem su podijeljena priznanja i odlikovanja najzaslužnijim članovima društva u prošloj godini, pa su tako Ivanu Škvariću i Josipu Tvarogu dodijeljena priznanja za 40 godina rada u vatrogastvu, a Ivanu Šmucu za 20 godina vatrogasnog rada. Dosadašnjim članovima upravnih tijela, koji su doprinijeli razvoju Društva, dodijeljena su posebna priznanja koja su primili Petar Županić, Juraj Županić i Alojzije Bezek. Na kraju je lepoglavskim najvatrogascem u prošloj godini proglašen Darko Pašalić koji je na vatrogasce utrošio čak 607 radnih sati.