Novosti i informacije

16.01.2013

Državni prvak u penjanju kod Gradonačelnika

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Alojz Gredelj i predsjednik Zajednice športskih udruga Stjepan Ficko, ugostili su u subotu, 12. siječnja, državnog prvaka u penjanju -Valentina Mravlinčića.

Ovaj 9-godišnji član Sportsko penjačkog kluba „Direkt“ iz Lepoglave, prošle je godine osvojio ukupno 7 zlatnih i 2 srebrne medalje, a zavidnu titulu osvojio je sredinom prosinca u Splitu.

Osim Valentina na prijemu, u uredu gradonačelnika, bili su voditelji kluba Filip Loparić, Ivan Štefičar i Mario Musulin te penjači Tanja Mravlinčić, Iva Štefičar i Marko Veseljak.

Tijekom toplog prijema, gradonačelnika su izvjestili o svojim uspjesima na natjecanjima, al i o potrebnoj opremi za takvu vrstu sporta. Dotaknuli su se teme tjelesne kulture u osnovnim školama na području Lepoglave, u sklopu koje profesori zanemaruju motoričke sposobnosti svojih učenika i ne usmjeravaju ih prema adekvatnom sportu.

Razgovarali su također o svojim budućim planovima i aktivnostima te dobili od gradonačelnika potporu i obećanje financijske pomoći u realizaciji istih.

Tom prigodom gradonačelnik je Valentinu uručio nagradu koja se sastojala od kacige, ruksaka i dva kompleta za osiguravanje penjača kod penjanja.

Na kraju je “Direktovcima” čestitao na postignutom uspjehu te zaželio i u daljnjim natjecanjima odlične rezultate.