Novosti i informacije

07.12.2022

Grad Lepoglava i sveti Nikola darivali najmlađe

Grad Lepoglava i ove je godine na blagdan svetog Nikole, koji se poklapa s višednevnom proslavom Dana grada, za svoje najmlađe sugrađane pripremio brojne slatke paketiće koje im je podijelio upravo sveti Nikola. Gradske su darove primili vrtićki mališani u Dječjem vrtiću Lepoglava i njegovom područnom odjelu u Višnjici kao i Dječjem vrtiću "Runolist" iz Žarovnice te učenici iz svih osnovnih škola s gradskog područja.

- Blagdan svetog Nikole poklapa se s proslavom Dana Grada Lepoglave tako da imamo dvostruki razlog da u ovo predblagdansko vrijeme razveselimo djecu s gradskog područja. Dječja radost i smijeh na koji smo, dijeleći im slatke poklone, naišli neprocjenjivi su i poticaj da i dalje činimo sve na razvoju našeg grada kako bi se ta radost i zadovoljstvo življenja u Gradu Lepoglavi nastavili, istaknuo je prigodom podjele gradskih darova u Dječjem vrtiću Lepoglava gradonačelnik Marijan Škvarić.

Uz darove za vrtićke mališane i osnovnoškolce, Grad Lepoglava osigurao je i darove za djecu s teškoćama u razvoju.

- Osigurali smo darove za svu djecu s gradskog područja. Ako postoje djeca koja nisu primila prigodan dar, a čiji roditelji im ga ne mogu osigurati, neka nam se jave i Grad Lepoglava će se pobrinuti da i ona ne ostanu bez prigodnog dara, poručio je gradonačelnik Škvarić.